Защо RCD не работи с късо съединение - това нормално ли е?

Мери пита:
Здравейте, кажете ми, те се включиха в нова къща. Всичко беше направено според правилата. Всичко работи добре, но по някаква причина, в случай на късо съединение (например, режеща тел VVG3 * 2.5, която се захранва с ножица за метал), прекъсвачът на входната верига във входния шкаф на улицата се изключва, а не RCD в осветителното табло. Каква може да е причината? Или може би трябва да е така? Благодаря предварително за отговора.
Отговорът на въпроса:
Добре дошли! RCD не трябва да работят по време на късо съединение и претоварвания, тъй като в него няма топлинно и електромагнитно освобождаване, той работи само на тока на изтичане. При късо съединение, претоварване и ток на изтичане, difavtomat реагира, а конвенционалната машина само при късо съединение и претоварване. Когато прекъснете кабела следващия път, изключете напрежението. Бъдете внимателни!
Зареждането ...

9 коментара

 • Мария

  Благодаря, но все пак можете да зададете въпрос, ще изпратя снимка, ако можете, моля вижте какво не е наред и какво може да се инсталира за нормална безопасност у дома? Например, да инсталирате същия този difavtomat в отварящ шкаф? В панела за осветление няма място за дифавтомат. А автоматичната машина, която е запечатана, до която пристига входният проводник, работи за кратко, не мога да разбера каква машина е (различна ли е)
  Отварящият шкаф не е направен от нас, специалистът е направен от електрически мрежи, но ако се съди по заземяването на арматурата, което, изглежда, не може да се използва за тези цели, може само да се гадае за качеството. Ето защо е много важно да се знае мнението на специалистите. Благодаря предварително.

  отговор
  • Admin

   Що се отнася до мястото няма - грешите. Погледнете в интернет schneider electric easy 9 rcbo ez9d33616 (последните 2 цифри са силата на тока, 16, 25, 32 ...) - това е difavtomat в случай на "еднополюсен", т.е. стесни. Тук нямате нито един RCD, това са само машини. В диференциална машина винаги има 2 терминала в горната и долната част (за фаза и нула), както в RCD, в машината може да има както един терминал (само за фаза) - тогава той е еднополюсен и има повече клеми (два или повече полюса) ,

   отговор
   • Мария

    Т.е. се оказва, че трябва да работят на късо съединение и претоварване?

    отговор
   • Мария

    Оказва се, че втората двуполюсна машина в щита не е difavtomat ?? и за какво ще работи ???

    отговор
  • Admin

   арматурата може да се използва, в зависимост от това колко дълбоко я чукате и колко щифтове. Ако по периметъра на къщата и по-дълбоко - дори колкото може (докато не се разпадне 🙂). И така имаш щит, пълен с куп евтини щурмови пушки, те казват погледни на клиента какъв готин и сложен щит.

   отговор
   • Мария

    Не, факт е, че самите щифтове не са направени от армировка, но проводникът от щита, който е хоризонтално в земята, прочетох, че армировката или има съпротивление, което е твърде високо, че всяка лента трябва да се направи от кръгла шестица например (пръчка или което не знам).
    Самите ние добавихме машината X.

    отговор
 • Мария

  Отварящ шкаф

  отговор
 • Мария

  В осветителния панел има машини с буквено обозначение C16, C25 ... Обикновено Ouzo или Difavtomat ??

  отговор
  • Admin

   отговори на въпроса за генератора. C16 и C25 са обикновени еднополюсни машини.

   отговор

Добавете коментар