Схема на свързване на отоплителен кабел от топъл под

Нагревателният кабел се използва за полагане на подово отопление под плочката, както и за тръби за електрическа вода за отопление, Въпреки факта, че самият процес на инсталиране отнема много време, връзката не е трудна. Сега ще разгледаме типична схема за свързване на отоплителен кабел към термостат и мрежа.

Така че, първо трябва да подготвите отвертка с индикатор, която ще определи фазата и нулата (ако не са предвидени цветна маркировка на тел от мрежата). Освен това не боли да купувате цветни кембрики, които могат да се използват за идентифициране на групи контакти (към сензора, към регулатора, към кабела).

Появата на отоплителната система

След това термостатът е инсталиран на стената, след което всички елементи на окабеляване са свързани към него.

Схемата за свързване на нагревателния кабел към термостата и мрежата от 220 волта е следната:

Схема на свързване на електрическо подово отопление

Обяснение:

  • Под заземяващия проводник в регулатора на температурата няма контакт, той трябва да бъде настроен отделно от основния щит. Входното заземяване се свързва към земята на отоплителния кабел с клемен блок вагон.Термостатна верига
  • Полярността на контактите на температурния сензор не се спазва от производителя, трябва да го инсталирате сами (използвайки същите кембрици).Датчик за температура
  • Входната фаза и нулата трябва да бъдат свързани чрез защитната прекъсвач и RCD.

Можете да видите целия процес на свързване във видеото по-долу:

Как да свържете отоплителен проводник към електрическата мрежа

Това е цялата схема за свързване на електрическо подово отопление към термостат и мрежа. Както можете да видите, няма нищо сложно, най-важното е, не забравяйте да изключите електричеството преди инсталацията!

Как да свържете отоплителен проводник към електрическата мрежа

(1 гласа)
Зареждането ...

Добавете коментар