Схеми за свързване на филмово подово отопление към мрежата

Обикновено филмово покритие се използва за полагане под ламинат, паркет и линолеум. Поставянето му на повърхността е много просто, просто трябва да поставите листата да се забиват в задника. Единственото нещо, което може да създаде затруднения, е връзката на системата към 220 Volt мрежата. За да нямате никакви въпроси по време на инсталацията, препоръчваме ви да разгледате 2 прости схеми за свързване на инфрачервен топъл под през термостат.

Веднага обърнете вашето внимание на факта, че е неразумно да се осъществява връзка без термостат. Това устройство прави отоплителната система автоматична и също така ви позволява да спестите до 40% от електроенергията, а това е доста висока цифра при изчисляване на потреблението на електроенергия подово отопление.

И така, типична схема за свързване на инфрачервен филм през регулатор на температурата е следната:Стандартна връзка

Както можете да видите, всичко е доста просто - входната фаза и нулата са свързани към съответните терминални блокове на регулатора на температурата. От останалите четири конектора проводниците отиват към температурния сензор и директно инфрачервени нагреватели. Малък недостатък на такава схема е, че проводниците ще се пресичат и ще се объркат. За да не се случи това, препоръчваме да използвате алтернативна схема за свързване на инфрачервено подово отопление: Направи си сам:Разширена опция

В този случай връзката на проводниците не е толкова объркваща. Всички фазови проводници са навити отгоре, а отдолу нули. Това няма да повлияе на производителността на системата по никакъв начин, но в същото време тази опция за окабеляване ще предпази начинаещия електротехник от фаза на заден ход и нула. Много важно изискване - бъдете внимателни и свържете само конекторите със същото име, както е показано на диаграмата.

Това е всичко, което исках да ви кажа по този въпрос. Надяваме се, че предоставените електрически вериги за свързване на филмов топъл под през термостат са били разбираеми и полезни за вас. Препоръчваме ви също да се запознаете с технологията на полагане на материала във видео примера, предоставен по-долу.

Инструкции за видео инсталация на инфрачервен филм от Caleo

Подобни материали:

Инструкции за видео инсталация на инфрачервен филм от Caleo

(3 гласа)
Зареждането ...

Добавете коментар