Токов удар, когато нагревателят не работи

Добър ден! Моля, отговорете на въпроса ми! Ако моите съседи (отдясно или отляво, етаж над или отдолу) имат неизправност на бойлера или крадат електричество (свързаха неутралния проводник към водопровода), или окабеляването в банята не функционира и токът попада във водата, но в този момент ще взема душ или лежи в банята. Какво ще се случи с мен? Може да убие или удари?

 

Зареждане...

7 коментара

 • Admin

  Здравейте! Ако докоснете крана, той може да удари. Ето защо в банята се препоръчва да се направи система за потенциално изравняване, а в самия апартамент да се организира заземяване + да се постави RCD в банята за окабеляване. По този начин можете да се предпазите от токов удар в банята.

  Отговарям
  • Александър

   Благодаря ви много за отговора! И все пак искам да изясня момента във въпроса си. В ситуацията, която описах, ти отговори, че можеш да бъдеш шокиран! Въпрос! Може ли да убие, или просто да удари?

   Отговарям
   • Admin

    Всичко зависи от величината на тока. Захранването с променлив ток, което може да бъде фатално, започва от 100 mA.

    Отговарям
    • Александър

     И какво определя величината на тока?

     Отговарям
     • Admin

      От характера на аварийната ситуация (повреда на нагревателния елемент в бурера, кражба на електричество от съседи и др.). Колкото по-голям е токът на теч, толкова по-опасна е ситуацията.

 • Александър

  И колко ще струва това? Инсталирайте потенциална система за изравняване, заземяване в апартамента и RCD за окабеляване в банята. Благодаря!

  Отговарям
  • Admin

   Всичко на място е неточно. Има много нюанси, от които зависи цената на работата (има ли заземяване в самия вход и т.н.).

   Отговарям

Добави коментар