Ще се увеличи ли консумацията на енергия след инсталиране на регулатор на напрежението?

Андрей пита:
Здравейте скъпи електротехници. Аз живея в частна къща и се отоплявам от електрически конвектори. С повишаване на отрицателната температура напрежението не е достатъчно. Средно 170-180 волта не са много мразовити през зимата. И така: при 220 волта конвекторите се загряват много бързо, термостатът работи и те се изключват.
При 150 волта конвекторите почти никога не се изключват. Всичко това се случва дори при една и съща улична температура. Искам да получа стабилизатор на напрежение за дълго време.

Внимание към въпроса: Ще бъде ли полезно да използвате стабилизатор при ниско напрежение (ще се променят ли показанията на електромера през месеца)?

Искам да изясня малко тази тревога. Факт е, че по принцип подобна липса на напрежение е напълно задоволителна. Всичко работи добре за 5 години. Пране, тели, бойлер, светлина. Само микровълновата често отказва да се затопли.
Но ако конвекторите не се изключват, тогава се оказва, че броячът се храни постоянно? Или той се храни с ниско напрежение, по-малко от kW от очакваното?

Отговорът на въпроса:
Здравейте! Ще платите за броя киловати, които консумирате, на електромера, както и на ватметъра, две намотки за измерване - една за напрежение, а другата за ток. След инсталирането на стабилизатора входният ток ще се увеличи толкова, колкото изходното напрежение ще се увеличи - това трябва да се вземе предвид, ако входът е слаб и има малка машина.

Да, тъй като токът ще се увеличи, има мисъл за това колко ще трябва да платите за електричество, но входното напрежение няма да се промени. Така електромерът ще навива и киловати. Просто вашите нагреватели консумират по-малко, отколкото при номинално напрежение, а със стабилизатора те ще консумират толкова, колкото трябва, тъй като ще работят в номинален режим.

Да, разходите могат да се увеличат, защото сега нагревателят консумира по-малко поради ниско напрежение, от друга страна, те ще се нагряват по-бързо и ще се изключат.

Зареждане...

Добави коментар