Как да поправите дистанционното управление?

Ако в един момент на дистанционното управление на телевизора бутоните вече не се натискат или бутоните се натискат, но телевизорът не реагира на натискането, дойде време за фиксиране на дистанционното управление. Възможни причини за повреда: Случайно заляхте случая с вода или изпуснахте устройството на пода. Ако вече казахме на читателите как да се представят ремонт на микровълнова у дома, тогава тази технология за ремонт очевидно не е трудна за начинаещи електротехници. След това ще ви обясним защо дистанционното управление от телевизора не работи и как да го поправите със собствените си ръце!

Последователност на действията

Ако бутоните не работят на дистанционното управление на телевизора, за начало, колкото и тривиално да звучи, проверете батериите, като ги замените с нови. Ситуацията не се е променила? Опитайте да включите камерата на мобилния си телефон, насочете я към диода отпред и вижте дали той мига при натискане на бутоните. Факт е, че човек не може да види инфрачервено лъчение, но камерата го фиксира, както се вижда на снимката.

Диодът не мига? Така че, за да поправите дистанционното управление от телевизора със собствените си ръце, трябва да го разглобите и да проверите състоянието вътре. Първо издърпайте батериите и проверете дали има винтове под тях, които държат кутията на място, след това направете визуална проверка на задния капак за винтове. Развийте всички части за закрепване, поставете права отвертка на съединението на двете части на кутията и ги изключете, както е показано на снимката по-долу.

Разглобяване на снимката на дистанционното управление

Някои модели телевизионни дистанционни са закрепени с обикновени ключалки, т.е. без винтове. За да разглобите такъв случай, просто изключете свързващите части с прав отвертка. Това трябва да се направи внимателно, за да не се повреди или надраска пластмасата!

И така, случаят е разглобен, сега трябва внимателно да проучите всички детайли: платката, контактните накладки на бутоните, пружинните контакти за батериите, излъчващия диод, проводящите пътеки и керамичния кварц.

Нека започнем с пружинните контакти за батериите. Проверете дали контактът от микросхемата се е разпаднал, дали всичко е наред, продължете напред. Не - вземете поялник и леко го спойка. Между другото, можетеНаправи си сам спойкаако нямате под ръка нормален инструмент.

Погледнете и състоянието на самата пружина, която е в контакт с батерията, може да е много мръсна и ръждясала. Ако е така, за да поправите дистанционното управление от телевизора със собствените си ръце, трябва да го почистите с шкурка.

Следващата възможна причина е замърсяването на контактите на бутона с мазна мръсотия. Появата на тази мръсотия е дълго време с помощта на устройството, в резултат на което кондензат от мазнини от кожата на ръцете се утаява върху контактните подложки. Ако трябва сами да разтриете тези гумени подложки, избършете ги добре с тампон, потопен в алкохол или мокри кърпи. Избършете и дъската. възможно замърсяване затваря контактите, в резултат на което бутоните на дистанционното управление от телевизора не работят.

Части за инструменти

Ако контактите са с графитно пръскане, неизправността може да е, че това пръскане се е изчерпало с течение на времето. Ремонтът на дистанционното управление от телевизора в този случай е доста прост - трябва да вземете фолиото от шоколадовата лента, нарязано на малки квадратчета и да залепите хартиената страна към контактите.

Между другото, ако бутоните на дистанционното управление от телевизора не са натиснати добре - трябва да натиснете силно върху тях, причината за неизправността е същата и можете да поправите устройството, като почистите контактите или ги възстановите.

Ако само някои от бутоните не работят, а след това най-необходимите - включете телевизора, превключете силата на звука или каналите, тогава най-вероятно отлагането на графит се е изхабило върху тях!

Възможна причина за повреда може да е неизправност на керамичния кварц. Ако дистанционното управление не работи след падане, тогава с 95% можете да сте сигурни, че този елемент на веригата се е счупил. Съвсем просто е да го определите сами - разклатете дъската и ако се чуе шумолене от кварц, това означава, че не функционира. Ремонтът в този случай се свежда до замяната на кварца.

Ако можете да изключите / включите телевизора, да превключвате програми или звук само на близки разстояния, виновни са или мъртвите батерии или диодът. В последния случай е възможно да се провери работоспособността на излъчващия диод у дома чрез визуална проверка на запояване, както и чрез проверка чрез камерата на телефона. Ако диодът наистина е закачен, той също ще трябва да бъде заменен.

Е, последната неизправност е повреда на контактните песни. Ако видите пукнатини в микросхемата, ремонтът тук няма да е подходящ и е най-добре просто да закупите ново дистанционно управление.

Можете ясно да видите как сами да поправите някои неизправности във видео примерите по-долу:

Променете бутоните на дистанционното управление на Samsung

Как да поправим песни на дъската?

Правилно почистване на подложки

Как да залепите парчета фолио върху гумени щифтове?

Какво друго е важно да знаете?

Ако бутоните на дистанционното управление на телевизора не работят, можете също да ги поправите със собствените си ръце, като закупите комплект за ремонт в готови петна и лепило. Разбира се, струва много, но един такъв комплект е достатъчен за ремонт на 3-4 устройства.

Remkomplekt PDU

Можете също така, вместо да залепите лепенки, просто да пуснете специално лепило, наречено „контакт“, върху гумените контакти без мазнини на бутоните. Единственият проблем е, че струва доста много, но въпреки това такова лепило ще дойде по-удобно за начинаещ електротехник у дома, за да поправи други електрически уреди.

В заключение бих искал да отбележа - ако дистанционното ви управление от телевизора залепва или не работи поради замърсяване на бутоните, след цялостно почистване препоръчваме да увиете устройството с торба (дори се продават специални такива) или тънък филм. В този случай мазнината няма да попадне на чипа и подложките.

Ефективна защита от счупване

Това е всичко, което исках да ви кажа защо дистанционното управление от телевизора не работи и как да го поправите със собствените си ръце у дома! Надяваме се, че инструкцията със снимки и видео примери беше полезна за вас!

Ще бъде интересно да прочетете:

Променете бутоните на дистанционното управление на Samsung

Как да поправим песни на дъската?

Правилно почистване на подложки

Как да залепите парчета фолио върху гумени щифтове?

(19 гласа)
Зареждането ...

19 коментара

 • груб

  Добре направено и добре направено, знаех всичко за кварца, че след удар, той вдига шум вътре и вече не е подходящ, не знаех колко добри момчета са !!! Въпреки че импулсите през камерата се виждат на всички бутони.

  отговор
 • Никита

  Ако диодът работи при натискане на бутоните и лампата на телевизора дублира натискането на дистанционното управление, но няма действие ??? Какъв е проблемът?

  отговор
  • Admin

   Най-вероятно проблемът е в самия телевизор. Тук вече имате нужда от повикване на съветника.

   отговор
  • Александър

   Здравейте, deod постоянно е включен. какво да правя

   отговор
 • Галина

  само един бутон HOME на смарт телевизора Philips не работи ??? Какво да правя

  отговор
  • Admin

   Вероятно износено върху него графитно пръскане. Трябва да се възстанови, те писаха за това в статията.

   отговор
 • Андрю

  След падането дистанционното спря да работи за мен. Разглобих го, проверих контактите, всичко е наред. Но няма керамичен кварц на дистанционното ми управление. Smart TV на Samsung. Какво може да се направи

  отговор
 • Олеся

  Благодаря ви много за помощта и съветите. На дистанционното Toshiba няколко бутона спряха да работят наведнъж, благодарение на вашите инструкции го разглобих и се оказа, че между няколко контакта има покритие от мазнина, избърсано с алкохол и бретон !!! Дистанционното управление работи отново !!! Събрано - всичко е наред! Благодаря ви!

  отговор
 • Алина

  Бутоните ми са променили местата, менюто - излизане, намаляване - изключване и така нататък. Какво да правя

  отговор
  • Admin

   Разглобете дистанционното управление и почистете цялата дъска с рудимент от алкохол.

   отговор
 • Александър

  Господа, ситуацията е следната: Свързах телефона като вълшебно дистанционно управление към lg 49uj630v телевизор, след което родното дистанционно управление спря да работи. Освен това, ако е на тясно място, за да пренесе дистанционното управление към IR - приемника на телевизора, то то работи всеки друг път. Освен това ситуацията с приложението “Mi Remote” на телефона е абсолютно същата и приложението “lg webOS magic remote” работи добре. Най-вероятно приложението „lg webOS magic дистанционно“ е свързано към телевизора чрез Bluetooth, а „Mi е дистанционното“ чрез IR.

  отговор
 • Наталия

  Благодаря ви за статията и видеоклиповете, които особено помогнаха) Трябваше да потърся в Google, какво е нищожно, но това са малки неща в живота 😂

  отговор
 • Аня

  Благодаря ти много! Демонтирани, избърсах всичко с мокра кърпа и ... вуала! Всичко работи!

  отговор
 • ДОБРА РАБОТА, OLEG

  НАЙ-ДОБРИЯ САЙТ !!!! ЩЕ ПОЛУЧАМ ПЯТИ ЗВЕЗДИ, ПОМОЩЕНИ ЗА РЕМОНТИРАНЕ НА ДАЛЕКАТА ДО ДОМА

  отговор
 • Андрю

  Добра статия, всичко е вярно, с изключение на възстановяването на пръскането и фолиото. В този случай, подобно на подмяната на кварца, е по-лесно да закупите ново дистанционно управление за 200-300 r

  отговор
  • Taisiya

   Всичко е много по-просто - няма нужда да лепите фолиото, - разглобете дистанционното управление, обърнете гуменото покритие с главата надолу, вземете обикновен молив (за предпочитане мек или твърд мек), разтрийте молива върху шкурка (или щанга) с графитна пръчка (стилус) и след това потопете върха на стилуса във формирания графит прахът ще го покрие с вътрешната повърхност на гумените бутони (страната, която е в контакт с дъската). Сглобете дистанционното. ВСИЧКО. Сега ще работи като ново!

   отговор
 • Валери

  Дистанционното управление работи без горния регистър, поставих калъфа на място, не работи.Каква е причината?

  отговор
 • Олег

  За съжаление повярвах на човек, който казва, че с нулева кожа можете да оправите всичко, казват, че гумата е проводяща и всичко това може да издържи. Ето го. Няколко движения на шкурка и всички работещи клавиши спряха да работят. Вътрешната страна на контактите е видима със спрей покритие и е много тънка. Сега трябва да залепите някакъв проводник Ом, който след 3 дни ще падне. Благодаря отново на него. Дегенеративна.

  отговор
 • Андрю

  Четка за зъби със сапун, почистваме гумената лента с копчета, както и тялото. Измиваме с поток топла вода.След всичко изсушаваме на слънце и го събираме обратно. Внимание! Не използвайте алкохол за почистване! Частично ще изтриете проводящия слой. След няколко такива кърпички, първо, проводимият лак върху копчетата отпада, и второ, гумата на копчетата се свива и става лепкава. Дълги години не знаех това и глупаво измъкнах няколко дистанционни.

  отговор

Добавете коментар