Как да си направим регулатор на скоростта за постоянен двигател на 220V?

Артем пита:
Добре дошли! Моля, кажете ми как можете да направите обикновен регулатор на мощност за електрически мотор с 800 вата, постоянен ток, на изхода след моста и Кондер 310v. Моля, посочете етикетирането на радио компоненти, схемата и принципа на работа. МНОГО НЕОБХОДИМО! Благодаря ви!
Отговорът на въпроса:
Добре дошли! След моста и Кондера вероятно ще провисне под товар. Добър начин е да се сглоби PWM контролер. Използвайте MOSFET транзистор като мощност. Можете да сглобите, като опция, на чипа NE555. Прилагам схемата по-долу. Що се отнася до принципа на работа, не разбрах какво точно да рисувам? Какво е PWM и как работи? Това ще отнеме много време и за да отговорите на въпроса е твърде много информация. Принципът на работа на тази верига се състои в цикличен заряд от източника на захранване и заустване на кондензатор С1 към изхода на DISCH IC през различни резистори, поради което се формира работен цикъл. Разделянето на зарядни и изпускателни вериги се извършва чрез диоди VD4 и VD6.

PWM контролер на NE555, недостатъците на PWM захранвания и товари - комбинирайте.

Изправяте ли само мрежовото напрежение? Опитайте обичайния триаков контролер (димер) - трябва да работи. Купете димер в електрически продукти или в радио продукти под формата на платка, те се продават без случаи, ако симисторът е без радиатор - тогава купете радиатор или завийте алуминиева или медна плоча към триака, повече, но без фанатизъм - вижте за отопление. Когато се свързвате с мрежата, е по-добре да не докосвате радиатора с ръце. В идеалния случай изолирайте триака от радиатора с термична подложка и завийте през пластмасова втулка. Димер, който да купите на 1,5-2 кВт, можете повече.

Необходимо ли е двигателят да се захранва с постоянен ток? Сигурни ли сте, че това не е универсална колекторна машина?

 

Зареждането ...

Добавете коментар