Методи за свързване на сегменти от LED лента

Към днешна дата обхватът на LED лентата не знае граници. Използва се за осветяване на рафтове в килера, огледала, таван, витрини, дървета и дори дъното на колата. Тъй като те продават продукти само в заливи от 5 метра, много често не можете да направите без свързване на сегменти. Към днешна дата парчета от продукта могат да бъдат закрепени или чрез запояване или чрез съединители. В тази статия ще говорим за това как да свържете LED ленти помежду си!

Метод номер 1- Използване на конектори

Най-лесният начин е да свържете два сегмента от едноцветна или RGB лента последователно с помощта на специални конектори. Всичко е съвсем просто - трябва да подготвите контактите и да ги щракнете в специален конектор. За да ви е ясно как да направите връзката, ние предоставяме стъпка по стъпка инструкции:

 1. Ако е необходимо, отрежете желаното парче LED лента. Изрязана оловна лента нужда на специални места, както е показано на снимката по-долу:Правилно рязане на ленти
 2. Освен това, ако контактите са в силикон, трябва внимателно да го премахнете. За да не повредите контактите, се препоръчва да направите перпендикулярен разрез на подходящо място и да отлепите силикона от края.
 3. Спазвайки полярността, трябва да поставите два сегмента в конектора и да свържете LED лентите помежду си.резеСъединител за RGB фотокасети

 

Препоръчваме ви да гледате видео инструкциите за използване на конекторите:

Бързо закрепване на сегменти

Обръщаме вашето внимание на факта, че с помощта на специални ъглови конектори можете дори да закрепите няколко сегмента в един голям под прав ъгъл или 45 градуса. Това е много удобно, особено когато е необходимо да се направи осветление в ъглите, например около периметъра на тавана. Към днешна дата в продажба могат да се намерят следните видове конектори:

Ъглови конектори за снимки

Изпълнение на ъглите

Подходящ за закрепване под всякакъв ъгъл

Бих искал да отбележа и един важен нюанс - не забравяйте, че ако искате последователно да свързвате сегменти в ивица на повече от 5 метра, трябва да вземете предвид силата на захранването и целесъобразността на такава идея. Препоръчваме ви първо да се запознаете Схеми за свързване на LED лентитака че в бъдеще да нямате проблеми с подсветката.

Метод номер 2 - поялник

Ако трябва да свържете две части LED лента и няма специални конектори под ръка, можете да спойкате сегментите. За да направите това, първо трябва да можете за спояване на жици правилно, Инструкциите за свързване на LED или RGB лента чрез запояване са следните:

 1. Подгответе LED лентите за връзката, а именно лентата на контактите и обезмаслете повърхността.
 2. Облепете краищата на проводниците приблизително 10 мм. Между другото, за да спойкате сегменти, можете да използвате ShVVP кабел.
 3. Почистете поялника и го включете.
 4. следвам консерва живее и обработете контактите на лентата със специална киселина.
 5. Поставете спойка върху контактите.
 6. Натиснете калайдисаните проводници към връзката и ги загрейте леко с поялник.
 7. Изолирайте спойка с пистолет за лепило или поне електрическа лента. Можете също да използвате свиваща тръба.

Снимка за свързване при запояване

По този начин две парчета LED лента могат да бъдат свързани последователно с помощта на запояване. В този случай можете също да спойкате сегментите и да ги поставите под ъгъл от 90 градуса или по-малко / повече. Важен момент е, че трябва да загреете контактите много бързо с поялник, докато температурата не трябва да надвишава 300 градуса, така че проводникът да не изгори.

И накрая, препоръчваме ви да прочетете инструкциите за свързване на продукти чрез запояване:

Как да спойка две парчета в едно голямо

Това е всичко, което исках да ви кажа за това как да свържете LED лентата помежду си с конектори и запояване. Надяваме се, че нашите съвети помогнаха да разберем този проблем!

Ще бъде интересно да прочетете:

Бързо закрепване на сегменти

Как да спойка две парчета в едно голямо

(4 гласа)
Зареждането ...

3 коментара

 • Юджийн

  Здравейте
  В кухнята има 2 шкафчета, искам да направя LED лента под всяка от тях, но да я включа от един превключвател. Проблемът е, че разстоянието между тях е 1,5 метра. Как мога да свържа две ленти? Като цяло на такова разстояние възможна ли е връзка?
  Благодаря ви

  отговор
  • Admin

   Ако внимателно прочетете статията, със сигурност ще забележите конектор с жица в края на описанието на „МЕТОД № 1“. Такава връзка може да бъде изрязана и залепена в нея жица с всякаква дължина по удобен за вас начин. но е по-добре да спойкате парче тел директно към лентата и да свържете това, което ви трябва.

   отговор
   • Юджийн

    Благодаря ви за отговора, но никой от методите не посочи възможната дължина на свързващия проводник.
    Не напразно писах около 1,5 метра.

    отговор

Добавете коментар