Сравнете спецификациите за мултицет

Мултицет е измервателно устройство, което трябва да е на разположение на всеки електротехник и домашен майстор. Днес има доста голям брой различни производители и модели на тези тестери, така че преди да купите, трябва да се запознаете с предложенията, които са подходящи за цената и да сравните техническите им характеристики. В тази статия сме предоставили сравнение на мултиметрите по отношение на качеството и характеристиките. Разберете кой измервателен уред е по-добър: цифров или указател, UNI-T, Fluke или Mastech.

Аналогов или цифров?

На първо място, трябва да вземете решение за вида на устройството. На вашето внимание, сравнение на цифров и стрелков мултицет:

  1. Аналоговият измервател трябва периодично да се калибрира, когато батериите се изчерпят. Не е много удобно, като се има предвид, че моделът за електронно калибриране не изисква.
  2. Стойностите на цифровия дисплей могат да се видят от различни ъгли. Стрелката трябва да се гледа изключително под прав ъгъл, за да се вземат точни показания.
  3. Механизмът за превключване е по-настроен по отношение на транспортиране, падания, вибрации и други възможни ситуации. Ако с устройството не се работи много внимателно, грешката в измерването може да се увеличи, което не може да се каже за електронния модел.
  4. В сравнение с аналоговите измервателни уреди, цифровият мултицет има много повече функции и възможности.
  5. Ако неправилно измерите полярността, на електронния дисплей ще се появи минус, след което ще стане ясно, че трябва да сменяте сондите на места. В случай на аналогово устройство стрелката просто опира до ограничителя, без да се движи по скалата. Освен това не е напълно удобно.
  6. С мултицет можете незабавно да видите промените в измерванията.
  7. Аналоговото устройство е по-точно при работа в силни електромагнитни полета. В сравнение с цифров измервателен уред, който е по-чувствителен към смущения, това е предимство.
  8. Електростатичната електроника може да се повреди. Механизмът за превключване не се страхува статично електричество.

Аналогов срещу електронен модел

Както можете да видите, ако сравните цифров и аналогов мултицет, тогава не можете да кажете със сигурност кое е по-добро. Всеки вариант има своите предимства, въпреки че все още вярваме, че електронните измервателни уреди са по-предпочитани от аналоговите измервателни уреди, тъй като те значително преобладават във функциите и това е един от най-важните критерии за избор на устройство.

Накратко за производителите

Е, много начинаещи електротехници се интересуват от въпроса кой производител на устройства е по-добър. Сравнението на мултицерите Fluke, Mastech и UNI-T (някои от най-добрите производители на измервателни уреди) може да бъде само субективно, защото всяка компания има в арсенала си както успешни модели, така и не съвсем. Нашето мнение е, че UNI-T мултиметрите все още са най-добрите по цена и качество, ако ги сравните с Fluke, последните на същата цена и по функции ще са по-ниски, защото За марката има доста голямо надплащане.Fluke измервателните уреди са наистина много качествени и са на пазара от дълго време, като има много положителни отзиви в интернет.

Ако говорим за Mastech, наскоро качеството на продуктите стана малко по-ниско, в сравнение с устройствата, произведени преди 5-10 години. Ето защо отзивите за мултиметрите могат да се намерят двусмислено: опитни електротехници казват, че това са най-добрите електромери, а тези, които са ги купили сега, казват точно обратното. Бих искал да спомена и още две забележителни компании: Digital Multimeter и APPA. Ако сравним техните спецификации и ценови сегмент, тогава можем да кажем, че това също е най-добрият вариант, но качеството е малко по-ниско от предходните три марки.

Снимката показва грешката в измерването на различни модели устройства (участваха Fluke 87-V, UNI-T UT-70C, Mastech MAS-830L, DT-832 и B3-10A):

Точност при измерване на напрежение 220 Volt

Измерване 2,5 волта

В края на теста стана ясно, че Fluke е по-добър в сравнение с други инструменти (изчислената грешка в измерването). Препоръчваме ви също да гледате видео рецензии, сравняващи тестерите UNI-T и MASTECH:

Така че ние предоставихме сравнение на мултицерите по качество и функции. Надяваме се, че предоставената информация ви е помогнала да изберете подходящия вариант за вашите собствени условия!

(2 гласа)
Зареждане...

Добави коментар