Стабилизатор на напрежението за дома, мощност 10 kW

От опората до къщата окабеляването е алуминиево на 28А, машината на електромера на 16А. Дали стабилизаторът от 10 kW ще работи безопасно? Напрежението понякога пада до 130 V. Благодаря.

(1 гласа)
Зареждането ...

Един коментар

  • Admin

    Автоматичната машина на брояча 16 A означава, че имате ограничение на мощността 3,5 кВт (ако говорите за еднофазна мрежа, не сте посочили). В този случай няма смисъл да взимате 10 кВт, можете да вземете по-малко мощност, за да не прекалявате напразно. Ако говорим за трифазна мрежа, тогава прекъсвачът от 16 A е натоварване на всяка фаза до 3,5 kW. Ако решите да вземете трифазен стабилизатор на напрежението, тогава трябва да вземете предвид допустимото натоварване за всяка от фазите.
    Обърнете внимание също, че топлинното освобождаване на машината не работи веднага и в случай на претоварване може да работи известно време от няколко минути до час, в зависимост от размера на претоварването. Например, ако имате прекъсвач с 16 A, тогава с товар от 18 A, прекъсвачът няма да се изключи веднага, но ще работи известно време - при този ток натоварването вече не е 3,5 kW, а е 4 kW в една фаза. Ако това е трифазно натоварване, тогава общата мощност в трите фази вече няма да бъде 10,5 кВт, а 12 кВт - тоест стабилизаторът от 10 кВт може да се провали поради претоварване. Тоест, трябва да вземете предвид възможните претоварвания при избора на стабилизатор на напрежението.

    отговор

Добавете коментар