Подмяна на вода с антифриз в отоплителната система

В моята частна къща (в страната) отоплителната система е "на вода". Водата трябва да се източва за зимата. Възможно ли е да прехвърлите същата система на електрическо отопление (поставете котела само за отопление) и напълнете батериите не с вода, а със специални. антифриз, за ​​да не се оттича за зимата ??

Зареждането ...

2 коментара

 • Admin

  Е, това е малко извън нашия профил, системи за водно отопление. Ето защо е по-добре да се консултирате със специалист. Доколкото знам, водата може да бъде заменена с антифриз в отоплителната система, но само в този случай електрическият бойлер се износва по-бързо и плюс - трябва да сте сигурни, че котелът се използва за работа с антифриз. Като цяло има много нюанси.

  отговор
 • Алексей

  да, възможно е да замените специални течности вместо вода в отоплителната система, но не забравяйте да проверите дали PH на тази течност съответства на вашата вода и дали съответства на параметрите на вашия котел, както някои бойлери VAILLANT
  PROTHERM, RUSNit, EVAN, ACV, ZOTA, KOSPEL, REKO, GALAN, SOLEN от тези производители поддържат само определена специализирана течност против замръзване.

  отговор

Добавете коментар